top of page

OPISKELIJAHUOLTO

OPISKELUTERVEYDENHUOLTO JA OPISKELIJAHUOLTOPALVELUT LIEDON LUKIOSSA

OPISKELIJAHUOLTOPALVELUISTA

Kuraattori ja psykologi  tukevat työllään opiskelijoiden hyvinvointia, arjen sujumista, sosiaalista ja psyykkistä toimintakykyä sekä vuorovaikutussuhteita. Voit hakeutua kuraattorin/psykologin luokse, kun haluat keskustella luottamuksellisesti elämäntilanteeseesi ja/tai opiskeluusi liittyvistä asioista. Tarvittaessa kuraattori/psykologi tekee yhteistyötä ulkopuolisten tahojen kanssa ja voi ohjata muun tarpeellisen avun piiriin.

Kuraattorille/psykologille kannattaa varata aika viimeistään, kun:

  • Opiskelu ei luista, motivaatio on hukassa, jäät jatkuvasti jälkeen opinnoissa tai koet haittaavaa opiskelustressiä.

  • Kaverisuhteissasi, perhesuhteissasi tai muissa ihmissuhteissasi on mieltäsi painavia ongelmia, joihin et löydä ratkaisua.

  • Mielialasi on alavireinen, koet itsesi masentuneeksi, väsyneeksi tai yksinäiseksi.

  • Paha olo on kenties ajanut sinut hakemaan tukea itseäsi vahingoittavista keinoista.

  • Tarvitset apua itsenäistymiseen liittyvissä asioissa tai arjen hallinnassa.

  • Elämäsi on ajautunut kriisiin tai on muuten jumissa isommasta tai pienemmästä syystä.

Voit ottaa itse yhteyttä ja varata ajan. Myös opettajat, vanhemmat, oppilashuollon muu henkilökunta tai muu taho voi ohjata opiskelijan kuraattorille/psykologille. Aina ei ole helppoa tietää varaisiko ajan kuraattorille vai psykologille ja onneksi sinun ei tarvitsekaan tietää. Teemme töitä osin samojen asioiden kanssa. Riittää että otat yhteyttä jompaankumpaan. Autamme sinua selvittämään kumpi meistä voisi sinua paremmin auttaa. Voit myös käydä terveydenhoitajan kanssa miettimässä kummalle voisi ajan varata.

KOULUPSYKOLOGI

Lukion koulupsykologi on tavattavissa Ammattiopisto Novidan tiloissa torstaisin ja perjantaisin. Sähköpostilla tai wilman kautta saa myös yhteyden. Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@lieto.fi

Leino Ronja

Pahkamäen koulu, Ilmaristen koulu sekä Liedon lukio

Postiosoite: Koulukuja 1

21350 Ilmarinen (Ilmaristen koulu)

puh. 050 379 5319

KOULUKURAATTORI

Lähde Liisa

puh. 040 182 4122
liisa.lahde@lieto.fi
Tavattavissa lukiolla pääsääntöisesti maanantaisin ja perjantaiaamupäivisin. Tavoitettavissa myös kaikkina arkipäivinä puhelimitse, sähköpostilla tai wilman kautta.
Tervetuloa!

ERITYISOPETUS

Hartikainen Ida

Yhteydenotot Wilman kautta tai

puh. 050 3150 304

TERVEYDENHOITAJA

Lukiolaisten terveydenhuoltopalvelut järjestää Liedon kunta. Opiskeluterveydenhuollon toimipiste on lukion terveyden- ja hammashuollon tiloissa. Opiskeluterveydenhuoltoon kuuluu perusterveydenhuollon terveyden- ja sairaanhoidon palvelut sekä jatkohoitoon ohjaus.
Kaikille 1. vuosiluokan opiskelijoille tehdään terveydenhoitajan terveystarkastus. Lääkärintarkastus tehdään 2. vuosiluokan tytöille, pojille lääkärintarkastus toteutetaan keväällä, jolloin tehdään myös kutsuntatarkastus.
Voit hakeutua oma-aloitteisesti terveydenhoitajan vastaanotolle, kun tarvitset apua terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa tai sairastuessasi.
Ajan terveydenhoitajalle voit varata puhelimitse, sähköpostitse tai Wilman kautta.
johanna.heino@lieto.fi
050 343 9971
Terveydenhoitajan vastaanotto ilman ajanvarausta on:
TO ja PE klo 12.00-13.00

bottom of page