top of page

Heipat Italialle

Italiassa vietetty kuukausi on nyt paketissa, ja olemme kaikki päässeet turvallisesti takaisin kotiin. Emilia, Ada, Nilla sekä italialaiset hostimme palasivat Suomeen jo sunnuntaina 1.5. Minä (Johanna) jäin kuitenkin nauttimaan Italian lämmöstä vielä muutamaksi päiväksi reissun alussa saamani positiivisen koronatuloksen takia. 4.5 minäkin onneksi pääsin jo suunnistamaan kohti kotia iloisin, mutta haikein mielin.

Vaihtokuukausi piti sisällään paljon erilaisia tunteita, ylämäkiä ja alamäkiä. Kaikesta kuitenkin selvittiin ja ainakin itse koen reissun opettaneen minulle paljon. Monesti joutui olemaan oman mukavuusalueensa ulkopuolella ja selviytymään jännittävistä tilanteista. Näistä tapahtumista selviäminen kuitenkin opettaa ja niissä pääsee ylittämään itsensä. Oli esimerkiksi hienoa päästä kertomaan opiskelijoille Suomesta ja vastailemaan heidän kysymyksiinsä, vaikka aluksi luokan eteen meneminen jännitti tottakai. Myös vieraassa perheessä majoittuminen jännitti aluksi, mutta todellisuudessa se mahdollistaa ehkä jopa parhaimmat kokemukset vaihdon aikana. Esimerkiksi kulttuuriin pääsee tutustumaan aivan eritavoin kuin turistina. Kaiken ohella myös kielitaito parantuu kuin huomaamatta, tai ainakin oma rohkeuteni puhua englantia kasvoi huomattavasti.

Kokonaisuutena kuukausi oli kyllä ainutlaatuinen. Voisin jopa sanoa, että viis kautta viis. Mutta, vaikka kuukausi olikin ikimuistoinen ja reissuun on aina kiva lähteä, on kotiin palaaminen vähintään yhtä antoisaa. Omaa sänkyä ja ruisleipää ei vain voita mikään.


JOHANNA
24 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page