top of page

Holmenkollstaffen viestikilpailu

Päivitetty: 28. lokak. 2018

Ensimmäisen vuoden opiskelijat Norjassa

Tänä vuonna liikunnan opettajamme Riina Kolkkala-Westerlund, alkoi valmentamaan 15:ta lukiomme ensimmäisen vuoden opiskelijaa suureen Holmenkollstaffen viestikilpailuun. Tämä oli kuudes kerta kun lukiomme osallistuu Holmenkollstaffen kilpailuun. Kilpailuun osallistui tänä vuonna 6000 joukkuettaKurssimme alkoi testeillä, jotka järjestettiin kupittaan urheiluhallissa. Testien perusteella teimme treeniohjelman johon kuului mm. mäkivetoa, lenkkeilyä ja intervallitreenejä. Meidät jaettiin kurssin aikana pienempiin porukoihin jotta voisimme treenata yhdessä. Pidimme myös kaksi treeniä koko porukalla, ensimmäinen treeni tapahtui Parma harjulla mäkivetoja tehden ja toinen treeni järjestettiin koulumme juoksuradalla, jossa jokainen juoksi oman kisa osuuden.Lähdimme Norjaan torstaina 7.5 kello 2.58 Turun linja-autoasemalta. Lento lähti Helsingistä 07:15 ja saavuimme Osloon noin 07:45 paikallista aikaa. Oslon lentokentälle saavuttuamme haimme matkalaukkumme ja otimme lentojunan Oslon keskustaan. Oslon keskustasta suunnistimme Anker –hostellille. Sillä aikaa kun odotimme huoneittemme vapautumista, kävimme katsomassa kisa paikan ja Holmenkollenin mäkihyppytornissa josta avautui hulppeat maisemat. Huoneet saatuamme meillä oli loppu ilta vapaata ja menimme koko porukalla tutustumaan hostellin lähiöön.Perjantai aamuna 8.5 menimme lenkille Sognsvann järvelle, joka oli todella kaunis paikka! Kävimme myös Vigeland puistossa. Tämän jälkeen menimme hostellille ja teimme tyttöjen kanssa tortilloja joita söimme hostellin katolla. Loppu ilta meillä oli vapaata.

Lauantaina 9.5 koitti kisapäivän aamu. Lähdimme kisaosuuksille hostellilta 13.00. Saavuttuani omalle kisapaikalle, näin suuren määrän ihmisiä, kilpailijoita ja katsojia. Juoksun jälkeen tuli todella hyvä fiilis, kisasimme F3 men Junior sarjassa jossa sijoituksemme oli 14. Vaikka olimme viimeisiä, olimme silti tyytyväisiä omaan suoritukseemme. Kilpailun jälkeen meillä oli koko ilta vapaata.

Sunnuntaina 10.5 huoneet piti luovuttaa 11.00, kun olimme luovuttaneet huoneet, menimme oopperatalolle. Oopperatalo oli kaunis paikka ja sieltä näki hyvin Oslon kauniin rannan. Tämän jälkeen menimme veneellä saareen, matkalla saarelle näimme lisää Oslon rannikkoa. Saarelle päästyä kävimme Kontik –museossa, jossa oli vanhoja isoja laivoja. Kävimme myös The Fram museossa. Tämän jälkeen meillä oli n. kolme tuntia vapaata aikaa, kävimme syömässä ja kiertelimme pienissä porukoissa kaupunkia. Seitsemän aikoihin lähdimme lentojunalla Oslon keskustasta lentokentälle. Illalla n.21.20, lentomme lähti Oslosta Helsinkiin.

Kokemuksena tämä reissu oli aivan mahtava! Kisa meni meidän oppilaiden mielestä paremmin kuin loistavasti ja opettajamme Riina oli myös tyytyväinen meihin. Oli mukavaa tutustua Oslon maisemiin ja nähtävyyksiin. Nähtävyyksiä ei ollut tylsä katsella, vaan ne olivat todella kiinnostavia. Yhteishenki oli hyvä ja meillä oli hauskaa yhdessä. Tutustuimme myös paremmin toisiimme. Suosittelemme tätä kurssia kaikille!42 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page