top of page

International Youth Leadership Summit 2017

Päivitetty: 27. lokak. 2018

Opiskelijamme Alina Hirvinen, Iida Lehtomäki, Otto Salmela ja Saara Suominen sekä opettaja Inna Nurmi edustavat Liedon lukiota ja Suomea Washingtonin lähellä (Loudoun county) järjestettävässä nuortenkonferenssissa 25.3.–7.4.2017. International Youth Leadership Summit järjestetään kuudetta kertaa ja siihen osallistuu opiskelijoita sekä opettajia 23 maasta ympäri maailmaa (Alankomaat, Australia, Chile, Espanja, Etelä-Afrikka, Etelä-Korea, Italia, Itävalta, Japani, Kiina, Libanon, Meksiko, Norja, Puola, Ranska, Romania, Saksa, Singapore, Skotlanti, Suomi, Tansania ja Viro sekä tietenkin isäntämaa USA). Osallistumme summitiin toista kertaa ja olemme edelleen ainoa suomalainen koulu, joka osallistuu tähän tapahtumaan.

Konferenssin aiheina ovat globaalit sekä ajankohtaiset asiat. Tänä vuonna summitin teema on “Reconcile the Past, Shape the Future:  Building Peace Within and Among Nations.”.  Vapaasti suomennettuna: tunnista menneisyys, muokkaa tulevaisuutta: rakenna rauhaa oman kansan sisällä ja muiden kansojen välillä. Ohjelmaan kuuluu mm. vierailijaluentoja (kansalaisoikeusaktivisti  Joan Trumpauer Mulholland ja sudanilaistaustainen maahanmuuttaja ja the Lost Boys and Girls of Sudan -järjestön perustaja Deng Chol), keskusteluja, erilaisia aktiviteetteja, vierailuja museoissa ja tutustumista Washingtoniin sekä isäntäkouluihin. Opiskelijat majoittautuvat perhemajoituksessa, joten he saavat myös mahdollisuuden tutustua amerikkalaisperheiden arkielämään.

Ennen konferenssia opiskelijat ovat tehneet erilaisia ennakkotehtäviä:

  1. Etsineet tietoa ja vastanneet kysymyksiin ympäristöasioista, koulutuksesta, maahanmuutosta ja roduista

  2. Tehneet info-handoutin omasta maasta (country overview)

  3. Tehneet pienen videon avajaisseremoniaa varten

  4. Keränneet materiaalia kulttuurinäyttelyä (cultural exhibition) varten, jossa esitellään omaa maata, tapoja, kulttuuria, kuuluisia henkilöitä jne.

  5. Miettineet aihetta action plan -tehtävää varten (suunnitelma, joka voidaan toteuttaa kotiinpaluun jälkeen omassa koulussa tai yhteisössä; esimerkiksi taistelu koulukiusaamista vastaan)

  6. Suunnitelleet suomen kielen oppitunnin amerikkalaisille opiskelijoille.

Haluamme kiittää sponsoreitamme, jotka ovat tukeneet matkaamme. Kiitos Lions Club Lieto, Liedon Rotaryt ry, Turun Suomi-Amerikka yhdistys, Carrus Delta sekä Eko-Expert!

Tässä opiskelijoiden ennakkotunnelmia:

Alina: Odotan matkalta eniten amerikkalaiseen elämään tutustumista ja eri maista tulevien ihmisten tapaamista. Odotan myös mm. Valkoisen talon näkemistä. Jännitän vähän isäntäperheessä asumista sekä yleisesti sitä miten pärjään.

Iida: Odotukset reissun suhteen on kovat ja odotan erityisesti uusien ihmisten tapaamista, sekä toisten kulttuureihin tutustumista. On myös hienoa päästä näkemään perinteistä jenkkielämää, kun saadaan mahdollisuus asua isäntäperheissä. Tottakai myös jännittää, kun en ole koskaan Euroopan ulkopuolelle matkustanut, varsinkaan ilman perhettä. Jännittää myös miten kielitaito riittää, kun sitä on kerrankin pakko tositilanteessa käyttää.

Otto: Odotan reissulta uusia kavereita ja sitä että pääsee puhumaan kunnolla englantia. Ei jännitä ollenkaan.

Saara: Matkalta odotan saavani lisää varmuutta englannin kieleen, ihmisten tapaamista sekä tutustumista erilaisiin kulttuureihin. Hieman jännittää, millainen isäntäperheeni on.65 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page