top of page

International Youth Leadership Summit 2018

Päivitetty: 27. lokak. 2018

Opiskelijamme Eero Numminen, Jesse Sintonen, Ansa Timonen ja Viivi Toivola sekä opettaja Inna Nurmi edustavat Liedon lukiota ja Suomea Washingtonin lähellä (Loudoun county) järjestettävässä nuortenkonferenssissa 7.–18.4.2018. International Youth Leadership Summit järjestetään seitsemättä kertaa ja siihen osallistuu opiskelijoita sekä opettajia yli 20 maasta ympäri maailmaa. Liedon lukio osallistuu tapahtumaan kolmatta kertaa ja on edelleen ainoa mukana oleva suomalainen koulu.Summitin aiheina ovat globaalit sekä ajankohtaiset asiat. Kevään 2018 teema on “Connect the Pieces, Find the Harmony, Create the Big Picture.”. Vapaasti suomennettuna: yhdistä palaset, löydä harmonia ja luo iso kuva. Tämän vuoden pääteemoja ovat maahanmuutto ja pakolaisuus, ympäristö, poliittiset oikeudet sekä kulttuurinen ja kansallinen identiteetti. Paikallisia kouluja on mukana seitsemän ja isäntäkoulumme on tänä vuonna Riverside High School Leedsburgista. Ohjelmaan kuuluu mm. vierailijaluentoja (entinen NBC:n toimitusjohtaja ja kirjaiija Paula Madison sekä kirjailija Sandra Uwiringiyimana), keskusteluja, vierailuja museoissa ja tutustumista Washingtoniin ja isäntäkouluihin. Opiskelijat majoittautuvat perhemajoituksessa, joten he saavat myös mahdollisuuden tutustua amerikkalaisperheiden arkielämään.

Ennen konferenssia opiskelijat ovat tehneet erilaisia ennakkotehtäviä:

1. Kirjoittaneet esseet pääteemoista (maahanmuutto ja pakolaisuus, ympäristö, poliittiset oikeudet sekä kulttuurinen ja kansallinen identiteetti) 2. Tehneet suunnitelman action planista (omassa koulussa/yhteisössä toteutettava suunnitelma, joka parantaa opiskelijoiden haluamaa asiaa, esim. koulukirjojen saatavuus, koulun viihtyvyyden parantaminen tai vapaaehtoistyö) 3. Tehneet esittelyn itsestään I am -runon muotoon 4. Suunnitelleet kolme kuvaa summitin teemasta ja jakaneet ne Instagramissa 5. Keränneet materiaalia kulttuurinäyttelyä (cultural exhibition) varten, jossa esitellään omaa maata, tapoja, kulttuuria, kuuluisia henkilöitä jne.


Haluamme kiittää sponsoreitamme, jotka ovat tukeneet matkaamme. Kiitos Lions Club Lieto, Liedon Rotaryt ry sekä Leader Varsin Hyvän Massii hanke!


Tapahtuman nettisivut: https://sites.google.com/locker.lcps.org/liyls/home Voit seurata opiskelijoidemme LIYLS2018-kokemuksia Instagramissa (@liyls2018), Facebookissa ja täällä koulumme blogissa.65 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page