top of page

International Youth Leadership Summit

Päivitetty: 28. lokak. 2018Opiskelijamme Lauri Ahkera, Markus Kujala, Olga Lipasti ja Eerika Niiranen sekä opettaja Inna Nurmi edustavat Liedon lukiota ja Suomea Washingtonin lähellä (Loudoun county) järjestettävässä nuortenkonferenssissa 2.–15.4.2016. International Youth Leadership Summitjärjestetään viidettä kertaa ja siihen osallistuu opiskelijoita sekä opettajia noin 20 maasta ympäri maailmaa (Australia, Bosnia ja Hertsegovina, Costa Rica, Etelä-Afrikka, Etelä-Korea, Italia, Kiina, Libanon, Meksiko, Puola, Ranska, Saksa, Singapore, Suomi ja Unkari sekä tietenkin isäntämaa USA). Liedon lukio on ensimmäinen ja ainoa konferenssiin osallistuva suomalainen koulu.

Konferenssin aiheina ovat globaalit sekä ajankohtaiset asiat. Kevään 2016 konferenssin teema on ’Communicating Globally, Acting Locally’. Isäntäkouluja on seitsemän (Dominion, Park View, Potomac Falls, Freedom, Rock Ridge, Broad Run ja Woodgrove) ja Liedon lukion isäntäkoulu on Broad Run High School Ashburnista. Ohjelmaan kuuluu mm. vierailijaluentoja (New York Times -menestyskirjailija Luong Ung ja USA:n entinen ulkoministeri Madeleine Albright), keskusteluja, vierailuja museoissa ja tutustumista Washingtoniin ja isäntäkouluihin. Opiskelijat majoittautuvat perhemajoituksessa, joten he saavat myös mahdollisuuden tutustua amerikkalaisperheiden arkielämään.

Ennen konferenssia opiskelijat ovat tehneet erilaisia ennakkotehtäviä:

  1. Etsineet tietoa ja vastanneet kysymyksiin tasa-arvosta, poliittisista oikeuksista, koulutuksesta ja maahanmuutosta

  2. Tehneet info-handoutin omasta maasta (country overview)

  3. Suunnitelleet ja kuvanneet videon suomalaisten opiskelijoiden arkielämästä, koulunkäynnistä jne.

  4. Keränneet materiaalia kulttuurinäyttelyä (cultural exhibition) varten, jossa esitellään omaa maata, tapoja, kulttuuria, kuuluisia henkilöitä jne.

Haluamme kiittää sponsoreitamme, jotka ovat tukeneet matkaamme. Kiitos Lions Club Lieto, Liedon Säästöpankki, Piiloset sekä KAR-Lehtonen OY!

Tapahtuman nettisivut: http://www.lcps.org/liyls

Opiskelijat tulevat kertomaan konferenssiterveisiään tässä blogissa.

#

nuortenkonferenssi, summit, Washington

19 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page