top of page

Kenttäkurssilaisten tutkimuksia

Meidän yhdentoista hengen + Petri-open komppaniamme matka Kuuskajaskariin alkoi perjantaina 17.5.

Liedosta Raumalle, josta matkamme jatkui pienellä veneellä kohti Kuuskajaskaria. Ensimmäinen päivämme oli hieman vajaampi kuin muut, mutta ensimmäiseksi majoituimme vanhoihin tupiin, jotka olivat  todella siistissä kunnossa.

Ensimmäinen tehtävämme oli mennä tutkimaan lintuja kiikareilla.  Meillä oli myös koko viikonlopun käynnissä lintubongaus, jonka voittajalle luvattiin palkinto. Teimme myös retken saaren ympäri nähdäksemme mitä saarelta löytyi ja millainen saari oli. Ruokailimme myös useamman kerran päivässä ja joka aterialla ruoka oli todella hyvää ja monipuolista. Myöhemmin illalla valmistimme eri paikkoihin joqurttipurkeista ötökkäansoja, joilla pystyimme tutkimaan millaisia eri lajeja asuu eri kasvustoissa. Purkit keräsimme maasta vasta sunnuntaina. 

Ensimmäisenä iltana saimme paljon vapaa-aikaa ja myöhemmin samana iltana menimme pieneen elokuvateatteriin katsomaan Suomen jääkiekkopeliä. Keittiö oli laittanut meille pizzaa, jota saimme peliä katsoessamme syödä.

Lauantaina heräsimme ja aamupalan jälkeen siirryimme rantaan tutkimaan sen alueen siira- populaatiota. Tunnin aikana kaivoimme kahden neliömetrin alueelta yli sata siiraa ja merkitsimme ne valkoisella tutkimusta varten. Lauantaipäivän aikana kiersimme saarta ympäri seitsemällä eri rastilla ja teimme niillä erilaisia tutkimuksia.  Pääsimme myös tutustumaan saaren historiaan hieman lisää. Tutkimme esimerkiksi lintujen käyttäytymistä ja seikkailimme saaren bunkkereissa. 

Lauantain aikana kävimme myös useaan otteeseen tarkistamassa lämpömittarit, jotta saataisiin paljon materiaalia. Myös lintujen bongauskilpailu oli käynnissä koko päivän. Iltapäivällä meidän tuli kirjoittaa päivän aikana tehdyistä tehtävistä raportteja. Illalla osa porukasta kävi saunassa ja uimassa , ja sen jälkeen kokoonnuimme nuotion ääreen grillaamaan ja hengaamaan. Yön aikana meillä oli yötehtävä, jossa jokainen ryhmä oli tunnin verran nuotiopaikalla kuuntelemassa yön ääniä ja tutkimassa eläinten öistä toimintaa.

Sunnuntaina menimme taas aamulla rantaan kaivamaan siiroja ja tälläkin kertaa niitä löytyi melkein sata. Kun saimme siiratyön tehtyä, kävimme ottamassa ansat pois, jotka olimme jo perjantaina laittaneet. Tutkimme ansoihin jääneitä muurahaisia ja muita ötököitä mikroskoopeilla. Ansoihin oli jäänyt yllättävän paljon eri lajeja, kuten perhonen, kovakuoriainen, hämähäkki ja muita. Olimme lauantaina kaikki tehneet pienet esitelmät pareittain ja nyt esitimme myös ne. Tämän jälkeen pääsimme vielä tutustumaan saaren kivipajaan. Siellä oli todella paljon erilaisia ja hienoja kiviä. Kivipajan jälkeen kävimme vielä ottamassa yhteiskuvan tykin luona ja samalla teimme vielä yhden kokeen, jossa tutkimme lintujen käyttäytymistä. 

Nyt oli työt tehty ja menimme pakkaamaan ja siivoamaan tupia. Veimme tavaramme alas ja menimme vielä juomaan kahvit ennen lähtöä. Samalla saimme haastatella Sirpaa, joka oli saaren henkilökuntaa. Kun oli aika lähteä, menimme taas veneellä pois saaresta ja rannassa meitä odottikin jo bussimme, jolla pääsimme Lietoon. Kaikki olivat lopuksi jo todella väsyneitä, mutta oli mukava viikonloppu ja kaikilla oli kivaa.

64 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page