top of page

Kuulumiset keskiviikolta ja torstailta LIYLS2016

Päivitetty: 27. lokak. 2018

keskiviikko 6.4.2016

Aloitimme päivän keskusteluilla maahanmuuttajista ja pakolaisista. Keskustelut käytiin pienryhmissä, joissa oli opiskelijoita eri maista. Lounaan jälkeen lähdimme Washington DC:hin, jossa vierailimme United States Holocaust Memorial -museossa. Museo oli hyvin opettava ja liikuttava kuvineen ja videoineen, jotka osoittivat asian todellisen puolen, mikä sai osan ihmisistä itkemään siellä museossa. Tämä oli taas yksi niistä muistoista, jota ei tule hevillä unohtamaan. Paluumatkalla pysähdyimme Valkoisen talon edessä, jotta näimme sen lähempää kuin aikaisemmin ja saimme napattua siitä muutaman kuvan. Uuvuttavan päivän jälkeen kun pääsin kotiin, menin suorinta tietä sänkyyn sillä nämä päivät ovat olleet hyvin raskaita psyykkisesti ja myös fyysisesti. Tai voi olla, että se vain on aikaero mikä aiheuttaa vieläkin väsymyksen.



torstai 7.4.2016

Menimme Park View:n High Schooliin juttelemaan muiden kansainvälisten ja amerikkalaisten opiskelijoiden kanssa opetuksesta omissa maissamme. Hyvistä ja huonoista puolista. Tämän jälkeen mentiin Park View:n liikuntasaliin, jossa osallistuimme Pep rally -tapahtumaan. Tämä tapahtuma oli uskomattoman kovaääninen. Tarkoituksena oli innostuttaa oppilaita urheilutoimintaan huutamalla ja kannustamalla sekä nostattaa koulun yhteishenkeä. (Korvat sirisee vieläkin). Tapahtuman jälkeen oli taas aika lähteä kotiin ja illalla vietimme “costume party” amy:n luona. Vaatteet olivat minulla rajalliset, joten päätin olla hipsteri. Bileet olivat hauskat ja yhdisti varmasti kaikkia oppilaita.

– Lauri





Torstaina me kv-opettajat emme seuranneet opiskelijoiden keskusteluja vaan pääsimme tutustumaan Loudounin alueen julkisten koulujen päätäntäelimeen (Loudoun countyn public school administration). Siellä he mm. miettivät, miten opetuksen tasoa voidaan yhtenäistää ja parantaa. He ovat ottaneet muutama vuosi sitten käyttöön One to the World -mallin, jonka mukaan opetuksen tulisi sisältää:

  1. Significant content and important competencies (opiskelijoista tulee mm. kriittisiä ajattelijoita, keskustelijoita ja yhteistyökykyisiä)

  2. Authentic challenging problems in the world (maailmanlaajuisia) ongelmia ratkottavaksi

  3. Public product for the world (esim. voidaan jakaa tutkimuksesta saatu tieto jollekin yritykselle tai omalle kunnalle)

  4. Connected with the world (oikeat työvälineet käytössä, yhteistyö muiden tahojen kanssa, yhteys opettajan lisäksi muuhun yleisöön)

Tärkeää on myös se, että aloitetaan pohjalta eli opiskelijoista. Tarjolla on mm. materiaalipankki, jossa on valmiita oppitunteja käytettäväksi. Aineenopettajat voivat tehdä näitä tunteja yhdessä ja sitten jakaa materiaalipankissa. Saimme nähdä esimerkin luonnontieteiden tunnista, joka sopisi hyvin kenttäkurssille, ja siinä tutkittiin veden laatua. Kuulosti mielenkiintoiselta ja varmasti parantaa opetuksen tasoa. Opetuksen laatu, kun on usein ongelmana täällä. Lisäksi he esittelivät, miten opettavat englantia maahanmuuttajaopiskelijoille (Limited English Proficiency Students). Näitä opiskelijoita varten on kehitetty ihan oma opetussuunnitelma. Uusien muista maista tulleiden opiskelijoiden englanninkielentaito testataan alussa (ymmärtääkseni tasotestejä tehdään myöhemminkin) ja testitulosten mukaan heidät jaetaan eri ryhmiin:

  • Sheltered (newcomers)

  • Mainstream (co-teaching, interventions)

  • Enrichment opportunities (summer schools, language labs).

Nämä kaikki tapahtuvat normaalin kouluajan ulkopuolella, esim. kesällä. Näillä tunneilla käydään läpi käytännön kieltä, kielioppia ja erilaisia käsitteitä, joita he kuulevat normaaleilla oppitunneilla. Englanninopettajana olisin mielelläni kuullut lisää tästä kielenopetuksesta…

– Inna

9 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page