top of page

LIYLS 13.-15.4.

Vietimme koko perjantain Riversidessä ja pääsimme osallistumaan ympäristöä ja luontoa käsitteleville tunneille.Kuulimme esimerkkejä siitä, mitä opiskelijat olivat tehneet environmental science -tunneilla: opiskelijat olivat mm. käyneet tutkimassa lähellä sijaitsevaa jokea ja sitä, onko se toimiva ekosysteemi ja kuinka saastunut se mahdollisesti on. Keskustelimme myös kierrättämisen eroista Suomessa, Libanonissa ja Yhdysvalloissa. Nämä tunnit vietimme ulkoluokassa, nauttien hyvästä säästä ja donitseista, joita kyseisen aineen opettaja oli tuonut.


Toinen tunti, johon pääsime tutustumaan oli ”lab class”. Tällä kertaa siellä pohdittiin ja tutkittiin maanäytteiden avulla sitä, mikä tekee maaperästä hyvää kasvamiselle.


Viimeiset oppitunnit vietettiin oman hostin kanssa, tutustuen siihen aineeseen, mitä heillä sattui olemaan. Oma hostini pääsi koulusta tavallista aikaisemmin, joten en itse tutustunut muihin oppiaineisiin.Illalla menin hostini isovanhempien luo illalliselle. Vietimme siellä monta tuntia, keskustellen esimerkiksi siitä, miten Suomessa yliopisto on ilmainen.


Viikonloppuna jokainen teki omia juttujaan. Lauantaina oli ”Service Day”, johon jotkut osallistuivat esim. lajittelemalla tai pakkaamalla tavaroita jossain.


Lauantaina kävin mm. Top Golfissa kavereiden kanssa golfaamassa (vaikka oma suoritus olikin enemmän satunnaista huitomista siinä toivossa, että pallo menee haluttuun suuntaan, kuin oikeaa peliä). Vietin myös paljon aikaa ulkona, sillä sää oli upea: auringonpaistetta ja hellettä.


Illalla oli bonfire, paikalla olivat suomalaiset ja libanolilaiset hosteineen. Söimme pizzaa, teimme s’moreja, pelasimme pelejä, jutustelimme…


Sunnuntaina menin hostini ja muutaman muun kanssa Leesburg Corner Premium Outletsiin. Ihan ensimmäiseksi ostimme smoothiet.


Ostoskeskus oli käytännössä ulkona, eli jos halusi toiseen liikkeeseen, piti mennä ulkokautta. Tämä ei ollut kovin mukavaa, sillä päivä oli sateinen ja kylmä. Vietimme siellä kuitenkin useamman tunnin. Kaikki tuotteet olivat melko hintavia, joten kukaan ei ostanut kuin korkeintaan pari tuotetta.


 

-Viivi

36 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page