top of page

LIYLS 9.-10.4.2018

Päivitetty: 27. lokak. 2018

Maanantai 9.4.

Aamulla vietin aikani minulle annetussa huoneessa, toisessa kerroksessa laittautuessa, mutta pääosin hieman alasmenoa vältellen. Ei sillä, että paikka ja perhe olisivat pelottavia tai inhottavia, vaan ennemmin uusia. Tai kenties halusin vältellä rupattelua heti aamusta. Lopulta kuitenkin oli aika lähteä ja menin alas perheen äidin ja isäntäoppilaani, Isabellan luo.


Ennen kuin meidät kummatkin heitettiin koululle, kävimme matkanvarrella sijaitsevassa Starbucks -kahvilassa. Alueella on enemmänkin Starbucks kahviloita, mutta monet ovat kuulemma ruuhkaisia varsinkin aamuisin. Nappasimme mukaan aamiaisleivät ja juomat ja jatkoimme matkaa kohti Dominion High Schoolia.


Dominion High Schoolilla viimeistelimme sunnuntaina aloittamamme Cultural Displayn (maan esittelyn) tekemisen. Taulumme oli täynnä suomalaisia merkkihenkilöitä, keksintöjä ja ruokia. Lisäksi laitoimme myös esille suomalaisia tavaroita, kuten fiskarssin sakset, kuksan, muumimukin ja marimekon kankaita, sekä ruokaa, kuten Fazerin sinistä, ruissipsejä, salmiakkia ja salmiakkisuklaata.


Kun Cultural Display olivat valmiita, menimme ennalta määrättyihin ryhmiin koulun liikuntasaliin pelaamaan ryhmissä erilaisia ”ice breaker” (eli tutustumis-) pelejä. Pelien jälkeen pääsimme kuuntelemaan paikallisen opettajan puheen, joka oli konferenssin ensimmäinen puhe. Tämän jälkeen keskustelimme pienissä ryhmissä eri maiden poliittisista tilanteista. Olin samassa ryhmässä virolaisen, intialaisen, bosnialaisen ja muutaman amerikkalaisen kanssa. Oli mielenkiintoista kuulla eri maiden polittisista tilanteista, vaaleista ja puolueista. Erityisesti bosnialaisten ja intialaisten tilanne ja tavat olivat hyvin erilaisia ja uusia.


Keskustelujen jälkeen palasimme maan esittelyjen pariin, vuorollaan kierrellen katsomassa muiden maiden esittelyjä ja vuoroin esittelemässä Suomea muiden maiden delegaatiolaisille. Kun maita oltiin aikansa esitelty, koulla tarjoiltiin kaikille ruoka. Itse toivuin vielä pitkistä matkoista joten pitäydyin pääosin salaatissa. Syömisen jälkeen siirryimme ulos, jossa meitä odotti viisi koulubussia, joilla lähdimme kohti Washington DC:tä. Riverside High School, jonka isännöimänä suomalaiset ja libanonilaiset ovat, sai omanbussinsa joten tilaa oli reilusti.

Noin tunnin matkan päässä ensimmäinen pysäkki oli Amerikan historian museo, jossa saimme vapaasti kierrellä muutaman tunnin. Ehdottomasti uutena asiana tuli turvatarkastus, jonka läpitulo kulkea ennen kuin pääsi sisään museoom. Laukut tarkastettiin kun itse käveltiim metallinpaljastimen läpi. Itse museo oli valtava ja kierreltävää riitti kyllä muutamaksi tunniksi.


Museon jälkeen bussit hakivat meidät ja menimme Lincoln muistoerkille. Muistmerkki on amerikkalaiseen tapaan valtava. Lähistöllä oli myös monia muita nähtävyyksiä, kuten Washington monument, Vietnam muistomerkki ja kauniit, kukoistavat kirsikkapuut. Tunnin jälkeen lähdimme takaisin Virginiaan.


Pitkän päivän jälkeen Isabella ja minä emme jaksaneet enää tehdä mitään. Söimme perheen kanssa illallisen, jonka jälkeen menin lähes heti nukkumaan.


Tiistai 10.4. Olin vielä aamulla hyvin väsynyt, joten heräsin vasta hieman ennen kuin meidän kuului lähteä. Alhaalla oli aamiaiseksi Dunkin’ Donutsista haettuja donitseja. Donitsit ovat erittäin hyviä, mutten ole täysin vakuuttunut niiden sopivuudesta aamiaiseksi. Itse pidän aamulla ennemmin suolaisesta kuin makeasta.


Saavuimme isäntäoppilaani kanssa Riverside High Schoolille noin kahdeksan maissa. Meidän oli määrä olla koululla vasta yhdeksältä, mutta isäntäoppilaallani oli koulutehtäviä, jotka hänen tuli hoitaa aamulla. Me suomalaiset ja libanonilaiset tapasimme koulum englanninkielenopettajan luokassa, josta lähdimme kohti koulubusseja. Koulubussin kyydissä lähdimme kohti Potomac Falls High Schoolia, jossa pidettäisiin avausseremonia.

Potomac High Schoolin aulassa löysimme lipunkantajan, jolla olis Suomen lippu. Hän johdatti meidät koulun kirjastoon, jonne pystyimme jättämään tavaroitamme. Piakkoin järjestäydyimme jonoon, jossa myöhemmin saavuimme avausseremoniaam.


Avausseremonia järjestettiin koulun salissa, jossa oli yleisön penkit ja lava. Lavalla esiintyi seremonian aikana monia esiintyjiä, kuten kitarabändi, kuoro, komedia improryhmä SOFA ja upeita puheen pitäjiä.


Upeiden esitysten täytteisen avausseremonian jälkeen kirjastossa oli tarjolla kaikille Chick-fil-a -pikaruokaravintolan lounas, jossa oli muunmuassa tarjolla kanaleipä (kasvisruokailijoille jonkinlainen salaatti), hedelmäpaloja, Cheetos tai Doritos pussukoita, keksejä ja vettä.

Ruokailun jälkeen palasimme bussilla koululle, jossa kiertelimme pihoja kun koulum opettaja esitteli meille aluetta ja koulun ulkoilumahdollisuuksia. Tarkoituksena oli saada ideoita konferenssin aikana suunniteltavaan toimintasuunnitelmaan, joka meillä liittyy koulun piha-alueen viihtyvyyden parantamiseen.


Kierroksen jälkeen LIYLS:iin liittyvä toiminta loppui. Jäin kuitenkin koululle, sillä isäntäoppilaallani oli vielä bändiharjoitukset. Kello oli vasta kolme Yhdysvalloissa, joten hyödynsin ajan soittamalla WhatsApp -sovelluksella sukulaisille Suomeen, jossa vielä oltiin hereillä.


Koulupäivän jälkeen tulimme suoraan isäntäperheeni kotiin. Isäntäoppilaallani oli vielä jalkapalloharjoitukset, mutta itse jäin kotiin. Aikaerorasituksesta on vielä toipumista, joten yrittämäni ”lyhyet päiväunet” päätyivätkin olemaan usean tunnin unet, joilta heräsin vasta myöhään perheen yhteiselle illalliselle. Illallisen jälkeen joimme yhdessä teetä ja keskustelimme pitkään monista mielenkiintoisista asioista. -Ansa19 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page