top of page

Paluu SuomeenVaihtokuukausi Espanjassa on nyt mulla ja Annilla takana, ja Suomeen palattiin turvallisesti taas useita kokemuksia rikkaampina. Kuukausi on lyhyt aika, mutta siinä kerkeää silti kokea paljon uutta.


Vaihto mahdollistaa upeita kokemuksia, vaikka se kestäisikin vain kuukauden. Ehdimme Annin kanssa nähdä paljon espanjalaista kulttuuria, sekä tutustua El Puertoa ympäröiviin kaupunkeihin. Vietimme arkipäivät koululla auttamassa pienten lasten kanssa, sekä pääsimme myös tutustumaan oppituntien avulla espanjalaiseen koulunkäyntiin. Koulun tunneilla pääsi usein vastaamaan stereotyyppisiin kysymyksiin Suomesta ja suomalaisuudesta, joihin oppilaat mielellään ottivat kantaa. Ensimmäisen oppitunnin suurin puheenaihe oli äitiyspakkaus, sekä Lapin lasiset iglut.


Vaihtomme osui hyvään aikaan kevättä, sillä pääsimme kokemaan hiukan Ferian tunnelmaa. Feria on suuri espanjalainen juhla, joka koostuu pääosin flamencosta, äänekkäistä ihmisistä, tivolista, toreista sekä hevosajeluista. Juhla oli todellakin mieleenpainuva kokemus, vaikka kokonaiskuvasta onkin mahdotonta saada yhdessä päivässä kunnolla kiinni.


Vaikeista hetkistä selvittiin, ja mahtava kuukausi vietettiin. Kokemuksia kertyi ja haikein mielin jätettiin Espanja taakse. Ukkosmyrskyn saattelemana saavuttiin 20pv Helsinki-Vantaan lentokentälle noin puoli yhden aikaan yöllä Annin äidin mukaan ”lämpimään yöhön”, johon mulla ja Annilla saattoi olla hiukan sanomista. Vaikka ikävä jäikin Espanjan lämpöä ja hiekkarantoja, niin oltiin yhtä mieltä siitä, että ”lämpimään” Suomeen oli mukava palata!


ELLEN

41 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page