top of page

Perjantai & lauantai LIYLS2016

Päivitetty: 27. lokak. 2018

Perjantaina LIYLSin kuudes, sukupuolten välisen tasa-arvon teemapäivä alkoi bussimatkalla Woodgrove High Schooliin, jossa meillä oli aamupäivällä kunnia ja mahdollisuus kuulla puhe entiseltä Yhdysvaltain ulkoministeriltä Madeline Albrightiltä. Puheen jälkeen ulkomaiset vieraat, mukaanlukien me, siirryimme auditorioon ja saimme esittää Dr. Albrightille kysymyksiä liittyen sukupuolten väliseen tasa-arvoon sekä hänen uraansa. Valitettavasti bussikuljetusten takia aika loppui kesken ja suuri osa polttavista kysymyksistä jäi ilman vastausta.

Palattuamme Broad Run High Schooliin keskustelimme tasa-arvosta saksalaisten, bosnialaisten, puolalaisten,  yhdysvaltalaisten ja pakistantaustaisten kanssa jatkaen päivän teemaa. 

Lauantaina suurin osa koulumme hosteista ja ulkomaisista vieraista meni yhdessä Tyson’sin valtavaan kauppakeskukseen shoppailemaan. Illalla Dominion High Schoolissa pidettiin Glow Dance-tapahtuma, johon pukeuduttiin neonväreihin ja hohtaviin loistetikkuihin niin että loisti pimeässä. Saimme myös nähdä koulun tanssijoukkueen upean esityksen. Kaikki koulun joukkueet, kuorot ja bändit ovat tähän asti olleet uskomattoman hienoja, ei mitenkään verrattavissa Suomeen. Myös koko glow dance-tapahtuma oli yllättävän onnistunut “koulun diskoksi”.

– OlgaAmerikkalaiset elokuvateatterit ovat aikas mahtavia. Tuoli oli erittäin mukava, oikea lepolassi. Jalat sai nostettua ylös ja tuolin saa säädettyä melkein makuuasentoon. Olisipa meilläkin sellaisia… Ja Cheesecake factoryn juustokakut olivat herkullisia.

– InnaMadeleine Albrightin puhui opiskelijoille kansainvälisistä haasteista, joita he tulevat kohtaamaan (mm. terrorismi ja pakolaiskriisi) ja kehoitti opiskelijoita olemaan tekijöitä eikä harhailijoita (doers instead of drifters).

Hän toi myös sen esille, että riippumatta ammatista ja siitä, missä asuu, jokainen paikalla olevista nuorista tulee elämään todella globaalia elämää.

Menestyäkseen heidän täytyy ymmärtää, miten toiset ihmiset elävät ympäri maailmaa, sillä tiedon avulla saa aikaan muutoksia. Loudoun International Youth Leadership Summit on todellakin auttanut ymmärtämään muita ihmisiä ja kulttuureita, opettanut paljon uutta sekä avartanut maailmankuvaamme.

Albrightin mukaan elämme epävakaita, monimutkaisia aikoja, jotka kaipaavat enemmän uuden sukupolven johtajia kuin koskaan aikaisemmin. Erilaisuutta pitäisi vaalia pelkäämisen sijaan, niin Amerikassa kuin koko maailmassa. Tämä on 2000-luvun suurin testi, josta Amerikan ja muun maailman täytyy selvitä. Maailma on suuri sotku, jonka saa kuntoon vain toimimalla yhdessä ja voittamalla ne, jotka yrittävät myrkyttää maailmaa. Parhaiten se onnistuu uudistamalla koulutusta ja taistelemalla fanaattisuutta sekä suvaitsemattomuutta vastaan. Myöskin hysteriaa pitää välttää, erityisesti maahanmuuttajien suhteen. USA ei saa sulkea rajojaan, niin kuin ei myöskään Eurooppa. Sen sijaan tulisi käyttää maalaisjärkeä rajavalvonnassa.

Lopuksi Albright antoi nuorille (koskee myös aikuisia) neuvoja: “Älä koskaan ole tyytyväinen siihen, mitä tiedät, sillä kysymällä ja kuuntelemalla muita, voit aina oppia lisää. Ole ylpeä siitä, kuka olet, mutta jätä myös muille tilaa ilmaista heidän ylpeytensä. Toivon, että jokainen teistä tulee käyttämään täältä saadun tiedon vapauden käyttämiseen, mutta myös sen puolustamiseen ja rikastamiseen.”

Voit kuunnella koko puheen täältä: https://www.youtube.com/watch?v=vjwpIZQmAh8

6 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page