top of page

LIYLS 11.-12.4.2018 - Summit jatkuu

Päivitetty: 27. lokak. 2018

Keskiviikko 11.4.


Keskiviikkona menimme aamulla Riversiden koululle, jossa kokoonnuimme luokkaan. Seuraavaksi matka jatkui bussilla kohti Leesburgin kaupunkia. Samassa bussissa olivat kanssamme myös Libanonin edustajat.


Leesburgissa menimme ensin kaupungintalolle, jossa saimme kuunnella puheita afrikkalais-amerikkalaiselta pastorilta ja Loudounin maakunnan hallituksen puheenjohtajalta. Puheet käsittelivät erityisesti vähemmistöjen oikeuksien tärkeyttä ja huomioimista.


Puheiden jälkeen jatkoimme matkaamme ryhmissä ympäri Leesburgia. Kaupungilla oli erilaisia pisteitä, joissa oli oppilaita kertomassa kyseisen paikan historiasta. Tarinat koskivat eri tavoilla rasismia ja paikallista mustien ja valkoisten välistä erottelua aikojen saatossa.

Reissun jälkeen palasimme koululle ja eräs opettaja näytti meille heidän koulunsa ympäristöä ja pihaa. Kierroksen tarkoituksena oli saada inspiraatiota omien koulujemme action planeja varten.


Koulun jälkeen katsoimme futista ja menimme kuntosalille. Salin jälkeen söimme perheen kanssa kotona ja vietimme aikaa yhdessä.


Torstai 12.4.


Torstaina aamulla suuntasimme Dominion High Schoolille. Siellä oli jokaisen maan edustajille oman maan lippu. Koulun oppilaat olivat kerääntyneet saliin, johon me edustajat sitten kävelimme lippujen kanssa. Meille oli erityiset istumapaikat edessä. Salissa kuuntelimme erilaisia puheita. Pääpuhuja oli afrikkalais-amerikkalainen maahanmuuttajanainen. Saimme kuunnella tämän Kongosta kotoisin olevan naisen tarinaa hänen selviytymisestään pakolaisleirien levottomuuksista ja sopeutumisestaan uuteen ympäristöön Yhdysvalloissa.


Puheiden jälkeen siirryimme koulun kirjastoon, jonne pääpuhuja tuli vastaamaan kysymyksiimme. Lyhyen kysymys-vastaus-tuokion jälkeen siirryimme koulun ruokalaan, jossa lounaaksi oli tarjolla pizzaa. Lounastamisen jälkeen porukka alkoi siirtyä koulun auditorioon. Seuraavaksi ohjelmassa oli holokaustista selvinneiden vanhusten kertomuksia ryhmissä. Kukin ryhmä meni siis kuuntelemaan yhtä selviytyjää. Selviytyjien kertomukset holokaustista ja sen ajan huonoista oloista olivat herättäviä ja liikuttavia. Lopuksi heiltä sai halutessaan kysellä kysymyksiä.


Noin viiden aikoihin hostit hakivat meidät Broad Runin koululta, jonne olimme saaneet bussikyydin tapahtuman päätyttyä. Koulun jälkeen kävimme hostini kanssa kuntosalilla. Hänellä oli illalla koulutyötä, mutta söimme yhdessä perheen kanssa illallista kotona. Illalla katsoimme vielä koripalloa ja jutustelimme ennen nukkumaanmenoa.

-Eero



21 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page