top of page

Terveisiä Espanjan auringon alta!

Kaksi viikkoa sitten saavuimme El Puerto de Santa Maríaan, Lounais-Espanjaan kuukauden Erasmus+ vaihtoon. Liedon lukiosta meitä lähti tänne kaksi opiskelijaa, minä ja Ellen. Ensimmäiset kaksi viikkoa ovat vierähtäneet erittäin nopeasti ja kaikki on sujunut tähän asti erittäin hyvin. Espanjalaiset ovat erittäin lämpimiä ja puheliaita, joten on ollut helppo tutustua uusiin ihmisiin ja tuntea olo kotoisaksi.


Isäntäperhe on ottanut minut erittäin lämpimästi vastaan ja arki on lähtenyt sujumaan helposti. Perheeni on alun perin Kuubasta, mutta he asuivat 23 vuotta Saksassa ja muuttivat vasta pari vuotta sitten Espanjaan. Olen heidän avulla oppinut muutamia sanoja ja lauseita Espanjaksi sekä myös joitakin sanoja Saksaksi.
Arkipäivät vietämme koulussa. Aamut alkavat aina yksityisellä espanjan kielen oppitunnilla, jonka jälkeen siirrymme avustamaan pieniä, 2-5 vuotiaita lapsia heidän oppitunneille ja leikkimään heidän kanssa leikkikentälle. Päivisin meillä on aina myös yksi oppitunti vanhempien oppilaiden kanssa, jolloin pääsemme tutustumaan paremmin erilaisiin aineisiin ja koulusysteemiin. Ensimmäisen kahden viikon aikana olemme oppineet jo yllättävän paljon espanjan kieltä ja olemme päässeet tutustumaan uusiin ihmisiin.

Koulupäivien jälkeen ja viikonloppuisin isäntäperheeni on vienyt minua tutustumaan lähikaupunkeihin sekä alueen nähtävyyksiin. Olen ehtinyt siis jo nähdä paljon upeita maisemia ja päässyt tutustumaan espanjalaiseen kulttuuriin.Päivät ovat myös olleet erittäin lämpimiä (n. 22-25 astetta) ja aurinkoisia. Toivotaan, että sama jatkuu vielä seuraavatkin kaksi viikkoa.


ANNI

170 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page