top of page

Terveisiä Nizzasta!

Noin kaksi viikkoa sitten saavuimme aina aurinkoiseen Nizzaan kuukauden mittaiseen Erasmus+ vaihtoon. Monacon kupeessa sijaitsevan rannikkokaupungin kuvankaunis rantaviiva ja Ranskan Rivieran helmen lämmin ilmasto ovat luoneet vierailullemme varsin mainiot olosuhteet. Itseni lisäksi Liedon lukiosta reissuun lähti myös Oskari.


Majoittuminen perheissä on ollut tähän asti hyvin viihtyisää, eikä kulttuurien välisten erojen tai kielimuurin kanssa ole ollut isoja ongelmia. Ranskan kielen osaaminen on tietysti helpottanut huomattavasti jokapäiväisessä arjessa. Kulttuurieroista puolestaan pullotetun juomaveden pitäminen lämpimässä on herättänyt suuria kysymyksiä.


Koulunkäynti on ollut hyvin vaihtelevaa ja monipuolista johtuen ylioppilaskokeita vastaavien testien lähestymisestä. Lukulomaa ei ole ja suuri osa päivästä käytetään kokeisiin valmistautuessa joko koulun penkillä, kotona tai kirjastossa. Tavallisesti koulussa keskitytään pääosin oppitunnin aiheen analysointiin ja tunneilla kuulee useita väittelyitä opettajan ja oppilaiden kesken.


Vapaa-ajan aktiviteetit ovat myös olleet hyvin oma-aloitteisia paikallisten nuorten lukiessa kokeisiin. Kulttuuritietämystä olemme kuitenkin onnistuneet harjaannuttamaan esimerkiksi nizzalaista soccaa maistamalla ja Ranskan cupin loppuottelua seuraamalla paikallisella torilla.


ANTTI


202 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page