top of page

Veljekset Liedon lukiossa

No hei vain! Olen abiturientti Juha Luotonen. Taipaleeni Liedon lukiossa on jo loppusuoralla ja viimeiset ajat täällä kotilukiossa ovatkin menneet aika haipakkaan.  Tarkoituksenani on  tähdätä Turun yliopiston opettajankoulutuslaitokselle ja siitä opettajaksi. Luotosia on Liedon lukiossa ollut ennenkin ja toivon mukaan myös ensi syksynä.

Lukiossa kädet ovat olleet hyvinkin täynnä koulutehtävistä, vaikka tietysti on ollut niitäkin jaksoja, joissa on hyppytunteja enemmän kuin laki sallii. On kuitenkin ollut myös aikoja, jolloin jaksaminen on ollut kovilla. En ole sellainen ihminen, joka yrittää jokaisesta kurssista kymppiä mutta ajattelen, että 8.7 keskiarvollani pääsee varmasti ihan hyvin eteenpäin. Lukiossamme on hyvä henki ja opiskelua tuetaan. Iso kiitos koulumenestyksestäni kuuluu opettajille, jotka ovat pitäneet huolta meidän opiskelijoiden oppimisesta ja asioiden ymmärtämisestä.Liedon lukio ei ole kaikista suurin koulu ja juuri siksi  tykkäänkin siitä. Se sijaitsee lähellä kotiani, joten hyppytunneilla on ollut helppo karata kotiin joko lukemaan läksyjä tai pelaamaan pleikkaria. Jos ei kumpikaan edellisistä maistunut niin ainahan saattoi  Lietohallillekin mennä vaikka kuntosalille. Itse käyn salilla 3x viikossa,  joten niin tuli tehtyä usein koulupäivien aikana tai suoraan niiden loputtua.Valitsin Liedon lukion myös sen takia, että koulussa  on monipuolinen tarjonta erilaisia kursseja ja opetus on korkeatasoista. Kuulin myös ennen taloon astumista veljiltäni, mitä kaikkea Lilussa tapahtuu, joten valinta oli helppo. Pidän myös siitä, että koulun koko sallii sen, että kaikki ainakin tietävät toisensa, joten ryhmätapahtumista tulee entistä hauskempia. Täällä järjestetäänkin useampaan kertaan lukuvuotena erilaisia juhlajuttuja, esimerkiksi gaaloja, juhlia ja tapahtumia.Minulla on myös veljiä, jotka ovat olleet Liedon Lukiossa tai parhaillaan hakevat sinne yhteishaussa. Saanko esitellä veljeni Joonaksen:

Hei kaikille

Opiskelen toista vuotta Turun yliopistossa opettajankoulutuslaitoksella. Opiskelu yliopistossa omalla alallani on monipuolista. Opintoihin mahtuu teoreettisia kasvatustieteen opintoja ja niin kutsuttuja monialaisia opintoja, joihin siis kuuluu kaikkea käsitöistä ja kuvatöistä historiaan.

Opiskelutahti on tiivis. Silti opinnot ovat mukavia, kun saa opiskella juuri sellaista alaa josta todella pitää. Jos tykkää työskennellä lasten kanssa ja on kiinnostunut monista kouluaineista, suosittelen lämpimästi opettajaksi ryhtymistä. Opetusharjoittelujaksot tuovat mukavaa käytännönläheisyyttä arkeen luennoilla istumisen oheen. Tenttejäkin on. Aiheet vaihtelevat  kasvatustieteestä kuvataiteeseen ja matematiikkaan. Täytyy siis omaksua hyvin erilaisia lukutekniikoita.

Asun ihan yliopiston vieressä, joten minun on helppo liikkua yliopistolta kotiin. Opintojen ohella ehtii tehdä töitäkin. Olen ollut kesätöissä Muumimaailmassa ja saan kiertää muumina Japanissa asti.

Liedon Lukio on nr:o 1. On vain yksi Liedon Lukio! Minulla on lukioajastani monia hyviä muistoja. Joiltain opettajilta aion ottaa mallia omaan opettajuuteeni. Liedon Lukiossa on hyvä tekemisen meininki ja siellä on sopivan kotoisa tunnelma. Lukio ei ole liian suuri, joten on helppo tuntea opiskelijat ja järjestää yhteisiä juttuja. Myös se, että opettajat todella tuntevat opiskelijansa  on minusta hieno asia.

Sekä Jessen:

Moi

Opiskelen Liedon Keskuskoulussa yhdeksännellä luokalla. Haen  yhteishaussa Liedon Lukioon, koska se on lähellä, siellä on sopiva määrä porukkaa ja olen kuullut siitä paljon isoveljiltäni. Opiskelu Keskuskoulussa on ollut hauskaa ja kavereita on paljon. Toivon, että ainakin osa heistä tulee Liedon Lukioon.

ps. Opettajille haaste: Kuka meistä veljeksistä ei esittäytynyt tässä kirjoituksessa?

47 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page