top of page

Viikonloppu 1.-2.4.2018

Lauantai aamuna saatiin nukkua ensimmäistä kertaa pitkään ja nauttia vapaapäivästä! Alinan kanssa suunnattiin nokat kohti Outlet-myymälöitä, joihin saatiin poltettua dollareita oikein olan takaa. Tämän jälkeen koottiin porukkaa kasaan, saatiin myös loput suomalaiset mukaan, ja siirryttiin Dulles-ostoskeskukseen. Kyllä lompakko kiittää!

Kotimatkalla napattiin amerikkalaiseen tapaan laatikollinen donitseja mukaan ja suunnattiin perheisiin. Suomitiimi kokoontui vielä hetkeksi meidän luo hiomaan tanssiliikkeet illan Glow Dancea varten, jonne suuntasimme illan hämärtyessä saatuamme itsemme reivi-kuteisiin!

Glow Dance, johon osallistui summitin jäsenten lisäksi myös Dominion High Schoolin opiskelijoita, oli suomalaisten osalta valtava menestys! Valotikkujen, sekä uv-valojen hohteessa otimme lavan haltuun ja keräsimme valtavan määrän katseita mitä mahtavimmilla tanssiliikkeillämme, joista parhaiksi osoittautuivat ruohonleikkuri, lampun vaihto ja ilmakitara. Jalat väsyneinä ja äänemme menettäneinä raahauduimme perheisiimme pitkien yöunien toivossa, joita emme tälläkään kertaa saaneet.

Sunnuntai-aamuna lähdimme siis Broad Run High Schoolin porukan voimin Top Golfiin. Kyseessä on peli, jossa kerätään pisteitä saamalla golf-pallo pesiin. Pistemäärä riippuu pesän etäisyydestä ja suuruudesta. Pelin ylivoimaiset voittajat olivat Iida ja Alina, sillä pieksimme pojat pistein 49-3. Hyvä me!

Tästä suunnattiin jälleen Dulles-ostoskeskukseen, jossa haukkasimme hieman murua rinnan alle ja teimme ostoksia. Pääsimme myös ajamaan ostoskeskuksen karusellilla, koska olihan sitä pakko kokeilla!

Kun shoppailu alkoi viimein tympiä seurueemme poikia, päätimme jakautua pienempiin porukoihin ja lähteä omille teillemme. Tiemme Oton ja Alinan kanssa vei Great Falls-putouksille, jossa oli populaatiota kuin muurahaisia pesässä. Ihmiset olivat kerääntyneet patikoimaan ja piknikoimaan putousten äärelle. Enkä yhtään epäile miksi, sillä olihan maisemat näkemisen arvoiset!

Kun Great Falls oli kierretty ja turisti-selfiet otettu, etsimme jälleen muut käsiimme ja suuntasimme pelaamaan jalkapalloa. Suomalaiset näyttivät miten homma hoidetaan! Ankarien pelailuiden ja lukuisten kaatumisten jälkeen lähdimme housut kurassa takaisiin perheisiin ja vaivuimme unten maille.

-Iida


 

Lähdin lauantaina metrolla DC:hin ja suuntasin ensimmäiseksi äänestämään Suomen suurlähetystössä. Eri maiden lähetystöjen joukosta oli helppo nähdä, mikä on Suomen suurlähetystö. Arkkitehtuuriltaan melko vaatimaton kuparirakennus, mutta jotenkin todella hieno. Sisällä paljon puuta, kuparia ja marmoria. Lähetystön ihmiset olivat todella mukavia ja ystävällisiä. Äänestämisen jälkeen kävelin Embassy-katua kohti keskustaa. Melko pitkä kävely, mutta tuli nähtyä todella paljon erilaisia rakennuksia, patsaita ja luontoakin. Starbucksista hieman energiaa ja sitten poikkesin Shakespeare-teatteriin. Siellä oli sopivasti alkamassa balettiesitys. Washingtonin baletin tanssijat esittivät Kyliánin, Peckin ja Forsythen koreografiat. Klassista balettia modernilla otteella. Taitavia tanssioita, kaunista katsottavaa ja hienoa musiikkia. Seuraavaksi suuntasin Kongressin kirjastoon. Upea rakennus ulkoa, mutta vielä hienompi sisältä. Seinät ja katot täynnä maalauksia, paljon patsaita ja kirjastosali uskomattoman hieno. Harmi, kun sitä sai ihailla vain parvekkeelta pleksilasin takaa. Kirjaston jälkeen kiertelin vielä Mallilla ja ostin amerikkalaiseen tyyliin ruokani food truckista, fast foodia mitä muutakaan. Kotiin lähdin väsyneenä iltakahdeksan jälkeen.
Sunnuntaina starttasin aamulla aikaisin itävaltalaisen ja italialaisen opettajan kanssa road tripille. Ajoimme Gettysburgiin tutustumaan USA:n sisällissodan ratkaisutaistelujen tantereisiin. Otimme käyttöömme oppaan kahdeksi tunniksi ja ajelimme ympäriinsä tutustuen alueeseen ja sen muistomerkkeihin. Alueella on noin 1300 muistomerkkiä! Oppaamme oli erittäin mukava ja osasi asiansa. Kertoi meille todella paljon taistelujen etenemisestä ja muistomerkeistä. Kahden tunnin kiertoajelun ja lounaan jälkeen tutustuimme vielä sisällissodasta kertovaan museoon. Se oli paljon isompi kuin osasimme odottaa ja aikaa sen läpi kiertämiseen meni melko paljon. Lopuksi tutustuimme hieman myös itse kaupunkiin. Siellä on paljon vanhoja rakennuksia sisällissodan ajalta ja oikein mukava tunnelma. Paljon erilaisia kauppoja, jotka myyvät sota-aiheisia tavaroita. Mekin poikkesimme antiikkikauppaan, josta jokaiselle löytyi kotiinviemistä. Kotimatkalla poikkesimme vielä Antietamiin, jossa taisteltiin sisällissodan verisin yksipäiväinen taistelu. Historiastaan huolimatta erittäin kaunis paikka. Ympärillä hieman vuoria, maasto muutenkin hyvin mäkinen ja niityt osittain viljelty tai laidunalueena. Road tripimme oli erittäin hauska ja onnistunut.

– Inna

22 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page