top of page

Viimeiset kuulumiset Nizzasta

Nizzassa 4 viikkoa jo oltuani, paikallisiin tapoihin on ehtinyt jo tottua. Sisäkengät jalassa kotona liikkuminen sekä lukemattomien repputarkastusten kanssa eläminen on muuttunut perusarjeksi. Ollessamme Nizzan uskomattomissa sääolosuhteissa, olemme ehtineet vierailla monissa paikoissa Antin kanssa. Näitä paikkoja ovat muun muassa Promenade des Anglais, Le chateau de Nice ja Monacon kaunis satamakaupunki.


Monacossa käydessämme silmiimme painautuivat sadat hulppeat jahdit, uskomattomat rakennukset sekä Monacon kuuluisa Formula 1 rata, jossa juuri ajettiin vuoden 2022 Grand Prix. Vaikka Monaco on yksi Euroopan pienimmistä valtioista, oli se silti pienempi, mitä olin odottanut. Eri nähtävyyksien väliset etäisyydet olivat erittäin pieniä. Junalippujen ostaminen oli helppoa ja junamatka Monacoon oli lyhyt. Monacossa nähtävyyksien lyhyiden välimatkojen sekä niiden lukumäärien vähäisyyden takia yksi päiväreissu on ideaalinen sen veden läheisen sataman kolkista aina pilvien korkeudella ylpeänä seisovan Palais Princierin ja kaiken niiden väliltä tutkimiseen. Päiväreissu myös poistaa pakon lompakkoa huolella hoikentavan hotellihuoneen varaamiseen. Monacon asukkaat pystyy erottamaan turisteista helposti, heidän vitivalkoisista polo- tai kauluspaidoistaan.


Rannoilla aurinko on paistanut ja vesi on lämmennyt viimeisien viikkojen aikana monella asteella. Vaikka vesi onkin jo noin 20 asteista, eivät paikalliset rannasta nauttijat kuitenkaan vielä kestä heille niin kylmältä tuntuvaa merivettä sen kuohuvine aaltoineen. Toisin kuin paikalliset, me turisteilta näyttävät ja niinä käyttäytyvät suomalaiset käymme nautinnollisilla uinneilla lihastakaan sätkäyttämättä. Kääntyviä päitä on monia etenkin iltaisin, kun laskeudumme tyynen illan ihanille uinneille. Tiedusteltuani host-perheeltäni asiasta, sain tietää suurimman osan paikallisista menevän uimaan vasta heinäkuussa, kun vesi on erittäin lämmintä. Ehkä ranskalaiset ovat vain tottuneet 25 asteiseen veteen ja kaikki muu tuntuu jäätävältä. Matka on ollut onnistuminen ja olen saanut kokea niin paljon erilaisia kulttuurikokemuksia ja hauskoja hetkiä, kiitos paikallisten kavereiden ja Antin.


OSKARI


157 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page