top of page

Vilma ja Olli haastattelussa

Hei,

kerro kuka olet ja mitä teet nyt?

Olen Vilma Piironen, kirjoitin ylioppilaaksi Liedon lukiosta keväällä 2014. Olen opiskellut syksystä 2014 oikeustiedettä Turun yliopistossa.

Millaista opiskelu lukiossa oli?

Lukioaika oli mukavaa. Kouluun oli kiva tulla, sillä ilmapiiri oli hyvä ja sopivan rento. Erityisesti pidin siitä, että oppilaiden ja opettajien välillä vallitsi hyvä vuorovaikutus. Apua sai aina, kun tarvitsi.

Mitkä ovat parhaat muistosi lukioajasta?

Parhaat muistot ovat penkkareista, Vanhojen tansseista ja lakkiaispäivästä. Ikimuistoisia päiviä kaikki. Johtuu varmasti siitä, että saatiin paljon itse olla mukana vaikuttamassa niiden sisältöön.

Milloin teit päätöksen jatko-opinnoista ja mikä siihen vaikutti?

Yhteiskuntaoppi on ollut lempiaineeni yhdeksänneltä luokalta saakka. Kuulin joskus kauan sitten, että yliopistossa voi opiskella lakia, ja kiinnostuin heti. Lopullisen päätöksen taisin tehdä jo joskus lukion ykkösellä. Päätökseen vaikutti myös lukion tarjoama hyvä yhteiskuntaopin opetus.

Mitä haluat sanoa lukiossa opiskeleville?

Ei kannata tyytyä vähään. Lähtekää rohkeasti tavoittelemaan unelmianne! Ja muistakaa pitää myös vähän hauskaa välillä 

1.Hei! Kerro kuka olet ja mitä teet nyt?

Moi!

Nimeni on Olli Hyrsky ja olen lietolainen 21-vuotias nuori. Valmistuin ylioppilaaksi keväällä 2014 ja kirjoitusten jälkeen hain Turun lääkikseen, jonne onnistuin heti pääsemään! Heinäkuussa aloitin varusmiespalveluksen Upinniemessä ja nykyään olen Miinalaiva Uusimaalla Pansiossa laivaston hommissa. Valitsin vuoden palveluksen, joten siviilin aurinko paistaa vasta kesäkuussa 2015. Lyhyen kesäloman jälkeen olisi tarkoitus aloittaa opinnot lääkiksessä syksyllä.

2.Millaista opiskelu lukiossa oli?

Lukioon tulo jännitti aluksi, mutta rytmiin pääsi nopeasti. Liedon lukioon oli helppo tulla, sillä ympäristö ja osa opettajista olivat tuttuja jo yläasteen puolelta. Opiskeltavat asiat vaikeutuivat tietysti lukiossa, mikä ei kuitenkaan ollut ongelma opetuksen tason noustessa. Aluksi oli vaikea tottua uudenlaiseen jaksojärjestelmään koeviikkoineen, mutta jo ensimmäisenä vuonna rytmiin pääsi helposti. Aika koeviikosta toiseen tuntui sujahtavan hetkessä. Kouluun oli aina kivaa tulla ja jopa kahdeksantuntiset koulupäivät olivat mukavia pitkien taukojen ansiosta. Välituntisin oppilaskunnanhuone sohvineen ja pleikkareineen tuli erittäin tutuksi.

3.Mitkä ovat parhaimmat muistosi lukioajalta?

Normaalista arjesta parhaimmat muistot jäi ehdottomasti välituntien vietosta oppilaskunnanhuoneessa. Siellä saimme olla kavereiden kanssa rauhassa ja tehdä omia juttuja. Abivuodesta jäi hyviä muistoja erityisesti penkkareista ja abishowsta. Monet hauskat tapahtumat tasapainottivat mukavasti opiskelua. Myös oppitunneista ja erityisesti opettajista jäi hyviä muistoja. Yläasteesta poiketen opettajat tulivat juttelemaan ja olivat aidosti kiinnostuneita omista tekemisistä. Varsinkin ylppäreiden aikaan oli mukavaa huomata kuinka paljon opettajat halusivat oppilaidensa pärjäävän hyvin.

4.Mikä vaikutti päätökseesi tulla Liedon lukioon?

Lukio tuntui ysillä luontevammalta ratkaisulta amikseen verrattuna. Silloin käytiin hyvin läpi molempien koulujen erot, enkä amista edes harkinnutkaan. Näin jälkikäteen voin sanoa, että lukio tuntui täysin luonnolliselta valinnalta yläasteen jatkoksi.  Liedon lukioon päädyin osin tutun ympäristön takia ja osin siksi, että molemmat isoveljeni olivat käyneet saman koulun. Vaikka veljeni ovatkin yli kymmenen vuotta vanhempia kuin minä, oli hauska huomata kuinka monet opettajat tunsivat veljeni.

126 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page