top of page

“Voiko meri jäätyä?”

Päivitetty: 27. lokak. 2018

Tätä ihmettelivät Välimeren rannalta kotoisin olevat ranskalaiset vieraamme katsellessaan talvisena päivänä Suomenlahden jäällä käveleviä ihmisiä, jotka nauttivat aurinkoisesta talvisäästä.

Talvi eteläisessä Ranskassa on hyvin jäätön ja lumeton verrattuna Suomen talveen. Tämä kylmä vuodenaika sai ranskalaiset opiskelijat tulemaan vieraaksemme nimenomaan helmikuussa, vaikka omassa maassa lämpötila on jo 15 asteen korkeudella.

Hienoja asioita Suomesta löytyi paljon: on tilaa ja avaruutta, puhdasta ilmaa, rauhallista, kaunista luontoa ja vain vähän ihmisiä. Saunassa ja avannossa käynti oli heidän mielestään aivan huippuhyvä kokemus.

Suomen historiasta tai nykypäivästä eivät ranskalaiset olleet kovinkaan hyvin perillä. Sauli Niinistöstä tai Teemu Selänteestä ei tiedetty mitään. Ei myöskään sitä, että joulupukki asuu Rovaniemellä tai että poro ei ole kansalliseläimemme.

Meidän lukiomme oli ranskalaisten opiskelijoiden mielestä mielenkiintoinen, aikaansa edellä, opettajat erityisen mukavia ja tunnelma lämmin. Vanhojen tansseja ihasteltiin ja myös sitä, että mahdollisuudet liikuntaan ovat niin lähellä. Ranskalaisten liikuntatunnit ovat aina sisätiloissa ja hallille mennään bussilla.

Kouluruokaamme ranskalaiset eivät osanneet arvostaa, vaan mukana piti aina olla eväät. Hesburger osoittautui kuitenkin paljon paremmaksi paikaksi kuin Marseillesta löytyvät hampurilaispaikat.

Oli upeaa olla mukana tällä kansainvälisyyskurssilla ja saada ystäviä toisesta kulttuurista. Monta asiaa tuli opittua ja myös ihmeteltyä erilaisia tapoja tehdä asioita.

-Alina, Bria, Eveliina, Laura, Siiri ja Sima20 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page