top of page
EU.jpg
UNDER THE EUROPEAN STARS                       2020-2023

Erasmus+ -yhteistyöhankkeen tavoitteena on antaa nuorille luontokokemuksia eurooppalaisen tähtitaivaan alla ja vahvistaa luonnossa selviytymisen taitoja. Hankkeessa harjoitellaan rauhoittumista, mielenhallintaa ja rentoutumista yhdessä unkarilaisten, kroatialaisten ja espanjalaisten nuorten kanssa. Jokaisesta partnerikoulusta hankkeeseen osallistuu 24 opiskelijaa ja jokainen koulu järjestää myös opiskelijatapaamisen virtuaalisen yhteistyön lisäksi. Yhteistyökoulut ovat Szegedi Tömörkény István Gimnázium Szegedissä,  Prva gimnazija Varazdin Varazdinissa,  El Centro Inglés El Puerto de Santa Mariassa.

Vastuuopettajat Inna Nurmi ja Riina Kolkkala

 

 

SUVAITSEVAISUUS, MONIKULTTUURISUUS JA MONIKIELISYYS LIEDON LUKIOSSA        2021-2023

Erasmus+ -liikkuvuushankkeessa edistetään inkluusiota ja kehitetään opiskelijoiden kulttuurienvälisen viestinnän taitoja. Hanke sisältää kaksi erillistä osaa:

Ryhmäliikkuvuudessa 12 opiskelijaa tutustuu siirtolaisuuteen Suomessa ja Suomesta, tekee näihin liittyviä oppimistehtäviä sekä matkustaa neljäksi päiväksi Tukholmaan. Tämän osion yhteistyökumppaneita ovat Siirtolaisuusinstituutti Turussa, Botkyrkan suomalainen koulu sekä Finlandsinstitutet Tukholmassa.

Pitkäkestoisessa yksilöliikkuvuudessa 12 opiskelijaa lähtee neljän viikon opiskelijavaihtoon lukion partnerikouluihin Italiassa, Espanjassa ja Ranskassa. Yhteistyökoulut ovat Liceo Attilio Bertolucci Parmassa, El Centro Inglés El Puerto de Santa Mariassa sekä Don Bosco Nice Nizzassa.

Vastuuopettaja Nina Tuorila

 

ERASMUS BOOK CLUB            2022-2024

Erasmus+ -yhteistyöhankkeessa tavoitteena on saada opiskelijat kiinnostumaan lukemisesta ja varsinkin kaunokirjallisuudesta. Hankkeessa kehitetään yhdessä opiskelijoiden kanssa opintokokonaisuus lukion kirjallisuudenopetukseen ja tutustutaan kumppanimaiden kirjallisuuteen monipuolisesti. Jokaisesta partnerikoulusta hankkeeseen osallistuu 24 opiskelijaa ja jokainen koulu järjestää myös opiskelijatapaamisen virtuaalisen yhteistyön lisäksi. Yhteistyökoulut ovat Liceo Statale Gioia Piacenzassa, Italiassa, Åva Gymnasium Täbyssä, Ruotsissa ja BRB 14 Wienissä, Itävallassa.

Vastuuopettajat Tiina Aho ja Nina Tuorila

bottom of page